Методиката, която изградих с моята философия

Годините опит ми показаха, че най-успешно в моята работа е комбинацията от конвенционална и неконвенционална медицина. Никога не бих отхвърлила ефективните и добре работещи методики. В следващите редове ще ви разкрия как работя и се справяме заедно с вашите проблеми.

При хронични и остри болкови състояния на опорно-двигателния апарат се прилагат най-общо следните решения:

  • Борба с болката чрез методите на класическата акупунктура.
  • Борба със сегментния блокаж – електроакупунктура и електро стимулация
  • Moщна противовъзпалителна “атака” чрез два вида лазери – Хелий, Неонов и Инфрачервен.
  • Не на последно място се прилага ежедневния клиничен статус, който включва разговор с пациента и постоянно използваните приоми за освобождаване на блокажите (бавна изометрична гимнастика)
  • Хранителен режим и спазването на режимите на активност и почивка.

За мен винаги е важно с готовност да отговарям на всекидневните въпроси на моите пациенти. Така работим заедно!

При състояния, които са съпроводени с хронично “замайване”, главоболие и адинамия, R/r и тревожност успяваме да приложим комплексен метод, събиращ в себе си конвенционалната и неконвенционалната медицина. В работата ми не отричам медицинската терапия, но тя трябва да е премерена. Често пациентите с години третират проблемите с много лекарства, а това понякога не е необходимо. Можем да проследим характера на мозъчния кръвоток с модерната диагностична апаратура, която интегрирах в работата си. Това включва провеждането на ехографско (или така нареченото морфологично) и функционално изследване – доплер. Полезното на този тип диагностика е, че се достига често до корена на проблема. То ни позволява да опишем характера на кръвоносните съдове, които захранват мозъка и съответно неговата хемодинамика. Доказва се отново, че е изключително важно да проследяваме клиничния статус на пациента чрез регулярни дискусии относно състоянието му.

Заедно търсим причините на заболяването, като не лекуваме само симптомите, а и първопричината.

Методиката отново включва в себе си и клинична акупунктура, електро стимулация и лазер лечение, но по определена методика изготвена специално за всеки пациент, като това се разяснява допълнително.

При хронични проблеми с голяма давност се налага и психотерапевтична подкрепа и  медикаменти. В последните години успешно прилагам транскраниалната стимулация, която успява да въздейства на фронталния и окципиталния…. дял с цел седация. Счита се, че при хроничните дразнения, мозъкът е склонен към “пароксизми…” – единични тета и гама вълни, които пречат на оздравителния процес. Този апарат има успешно влияние върху тези явления.

Можем да задълбаем много още в практиката и методиките, които са се доказали като успешни във времето. Искам да повярвате, че индивидуалният подход, който интегрирам в работата си, намирам за основополагащ и това ще получите винаги при всяко едно ваше посещение.

Запомнете –  болката е феномен! Тя не винаги е отражение на тежък органичен проблем. Тя просто ви подтиква често към подмяна на начина ви на живот , начина, по който отразявате действителността. Помагайки на себе си, първо ще благодарите на вас самите, а после на мен.

Запишете си час

Работно време

Пон-Пет 08:00 - 16:30
Събота Почивен
Неделя Почивен

При спешни случаи винаги можете да потърсите д-р Ангелинова на посочените контакти.